5 mars 2019
20:30

Farsta IBK

Referat: Högdalens AIS - Farsta IBK

Ungt Farsta besegrar Högdalen i JAS derbyt med 3-2 inför en relativt stor publik denna sena tisdagskväll.

Båda lagen hade lite annorlunda laguppställningar idag då Högdalen saknar fyra viktiga kuggar i sitt lag (skador, sjukdomar och jobb) och samtidigt som Farsta mönstrade ett ungt och spelskickligt lag födda 00-04 som gör det bra i framförallt den första perioden som de rättvist leder med 2-0. Detta unga lag visar att de kan lira innebandy riktigt bra både offensivt och organiserat försvar trots att några av deras mera etablerade 00 spelare ej fanns med i laget ikväll. Period två blir jämn men ledningen drygas ut till 3-0. I tredje perioden kliver Högdalen upp i banan och börjar stressa motståndarna och denna period tar vi hem ganska ordentligt (vi hade kanske kunnat kliva på tidigare och fått mer effekt för att störa Farsta med vår press) men vi kommer ej närmare än 2-3 efter en sen reducering med minuten kvar. Blev lite spännande på slutet om vi skulle få in en kvittering men Farsta håller undan.
Två bra målvakter fick vi se i denna match som gjorde att inget lag gled iväg i målprotokollet.
Denna match vinner Farsta rättvist samtidigt som vi ej viker ner oss trots 3-0 underläge efter två perioder och vi kämpar hela matchen igenom och försöker utan att hitta nycklarna för att luckra upp Farstas försvar.

Tack Farsta, domare för matchen och till publiken som infann sig i hallen ikväll.

fre 16 nov 2018, 20:15 Farsta IBK - Högdalens AIS 2 - 4